Thursday, 20 July 2017

Solat Awal Waktu Untuk Maintain Solekan…


SETIAP manusia diciptakan berpasang-pasangan. Jodoh itu ada dimana-mana, kita sebagai manusia biasa cuma perlu bersabar dan terus berdoa agar ditemukan dengan jodoh yang sesuai.

Selalunya setiap majlis perkahwinan akan diadakan pada sebelah pagi atau sebelah malam.
Biasanya pengantin akan sampai sebelum solat Zohor ataupun selepas solat Zohor. Jadi,bagi pengantin perempuan pastinya mereka akan mengalami masalah apabila tibanya saat untuk menunaikan solat Zohor atau Maghrib(jika majlis bermula malam selepas solat Maghrib)
Bila sudah siap bersolek, bagaimana pengantin perempuan mahu mengambil wuduk? Membazir saja lah makeup yang sudah onpoint itu.
Jadi, Pn Annisa-Soleha telah berkongsikan tips dan pengalaman bagaimana dia bersiap sedia untuk mengerjakan solat ketika mengenakan solekan.

Nahhh, sekarang tiada lagi alasan untuk pengantin perempuan tidak mengerjakan solat ketika majlis perkahwinan berlangsung… Sebab itu lah dikatakan bahawa Islam itu mudah.. Cuma kita sahaja yang membuatkan ianya susah.
Jadi, kepada bakal pengantin perempuan sekalian, anda boleh lah menggunakan tips yang sudah diberi. Mudah mudahan majlis anda mendapat keberkatan Yang Maha Esa. – MYNEWSHUB.CC
Oleh: Ainaa Hafizah0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib