Wednesday, 29 June 2016

‘Plan Kahwin Dulu, Baru Fikir Duit’ – Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Menarik Nak Berumahtangga

han1.1
Sebut pasal kahwin, korang mesti suka. Betul tak? Yelah, siapa yang tak nak kahwin, lagi pulak kalau dapat kahwin awal. Lebih-lebih lagi dengan pasangan yang kita sayang. Dapat pahala, tambah pulak boleh buat macam-macam perkara. Ada orang sanggup kumpul duit sebelum fikir nak kahwin. Ada jugak yang plan kahwin dulu, rezeki datang kemudian.
Kami kongsi cerita pemuda ni dengan kawan dia pasal kahwin. Soal jodoh, rezeki, semuanya di tangan Tuhan, kan? Yang penting kena pasang niat dan sabar dengan ujian yang Tuhan beri pada kita. Jom baca!

Cukup duit baru kahwin

Screen Shot 2016-06-26 at 2.31.53 AM

Niat nak kahwin, Allah mudahkan…

Screen Shot 2016-06-26 at 2.32.10 AM

Tak cukup duit hantaran

Screen Shot 2016-06-26 at 2.32.28 AM

Percaya pada rezeki

Screen Shot 2016-06-26 at 2.32.39 AM
Semoga kisah ini menjadi penguat semangat bagi mereka yang sedang berhempas pulas mengumpul duit untuk berkahwin di luar sana. Jangan pulak sweet kemain masa bercinta, last-last tak jadi kahwin. Meroyan habis, bro! Kesimpulannya, betulkan balik niat kita. InshaAllah, Tuhan bantu.
Sumber: FB Hannan Huntnone

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib