Sunday, 22 November 2015

Pramugari Cantik Saudi Airlines Asal Malaysia Jadi Sensasi

Ya. Kami tahu ia adalah merupakan polisi syarikat penerbangan antarabangsa tersebut untuk mewajibkan pramugari memakai unform seperti di atas.
Tapi, kami tengah cari jawapan kenapa foto wanita ini jadi viral di laman sosial. Mungkin sebab orang Malaysia tak dapat lihat pramugari berhijab di airlines popular negara sendiri. Hiks
Apapun, jom kita siasat sikit siapa sebenarnya pramugari cun ni?

1. Nama : Radiah Sarip

Screen Shot 2015-09-12 at 11.24.26 PM
Mudah je namanya. Takdelah complicated macam sesetengah nama sampai sebut pun susah. Well, Facebook dan Instagram pun guna nama sama.

2. Umur : 24 Tahun

Screen Shot 2015-09-12 at 11.25.52 PM
Radiah baru sahaja menyambt hari lahir ke 24 tahun pada 22 Mei haritu.

3. Menetap di Jeddah

Screen Shot 2015-09-12 at 11.28.58 PMScreen Shot 2015-09-12 at 11.29.05 PM
Kami rasa, atas tuntutan kerjanya sebagai pramugari di syarikat penerbangan terkemuka tu, Radiah kini menetap di Jeddah.

4. Bekas model hijab

Screen Shot 2015-09-12 at 11.26.27 PM
Screen Shot 2015-09-12 at 11.33.05 PM
Erm…padanla muka dia macam familiar. Bekas model hijab rupanya.

5. Animal Lover

Screen Shot 2015-09-12 at 11.26.49 PM
Well, klise kan? Tapi kami percaya ramai lelaki menghidap penyakit tulang rusuk bergetar sekarang. Elok-elok abang, patah nanti.
Nah, belanja sekeping dua lagi foto Radiah Sarip.
Screen Shot 2015-09-13 at 1.00.21 AMScreen Shot 2015-09-13 at 1.00.37 AMScreen Shot 2015-09-13 at 1.00.59 AM

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib