Tuesday, 3 March 2015

Kantoi Solat Dhuha, status lelaki ini jadi bahan kutukan di FB


Seorang lelaki memuat naik gambar dirinya mengerjakan solat sunat. Jika dilihat pada gambar, tiada apa yang pelik. Namun, caption gambar tersebut membuatkan orang tertanya-tanya dan mempertikaikan tindakannya yang dianggap riak dan menunjuk-nunjuk.

"Tengah solat dhuha. Dah tahiyat akhir,"

Tindakannya itu mengundang gelak ketawa netizen yang beranggapan kemungkinan lelaki itu bersolat sambil mengenakan kamera GoPro. Ada juga yang berpendapat, makhluk ghaib yang mengambil gambar tersebut sehingga menjadi bahan gelakan netizen.

Dalam mengerjakan sesuatu amalan, hendak dikerjakan dengan ikhlas tanpa sebarang rasa riak. Banyak ganjaran pahalanya bagi orang yang mengerjakan solat dhuha ini jika benar-benar  dibuat dengan hati yang ikhlas.

Inilah penyakit orang zaman sekarang, nak mengerjakan sesuatu amalan pun hendak diambil gambar. -Mymediahub

6 comments:

  1. woi, org tu post something sarcasm la. itu kritikan sarkastik dia pada org yg menunjuk2 dlm beribadah.

    ReplyDelete
  2. Nampak sangat penulis blog ni xleh read between the lines... LOL

    ReplyDelete
  3. ape ni? sampah ape ko tulis ni?

    ReplyDelete
  4. bodohnya penulis blog ni... sedih aku.. :(

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Buang masa dan data plan maca artikel sebangang ni.

    Bro..kalau tak paham sarcasm..takyab jadi blogger la wei.baik jadi ostat

    ReplyDelete

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib