Monday, 1 December 2014

(5 Gambar) Gurauan Syafiqa toreh muka jadi kenyataan

Mangsa Nur Shafiqa Lah kini dirawat di hospital.
Apa yang dikatakan orang tua-tua dahulu, JANGAN gurau perkara yang pelik-pelik nanti musibahnya akan terpalit juga antara lambat dan cepat perkara itu berlaku.

Baca : Gadis comel ditoreh muka dan nyaris dirogol.

Mungkin ini sebagai dari resam yang dipegang oleh masyarakat melayu ISLAM dan kejadian-kejadian ini sudah tertulis oleh didalam buku sejarah hidup kita sebagai HambaNYA yang lemah.

Qada' dan Qadar Allah mengatasi segalanya dan begitu juga dengan apa yang berlaku kepada ke atas adik Nur Shafiqa Lah,22 tahun.

Mungkin perkara ini berlaku semasa 7 bulan yang lalu yang mana semasa Shafiqa menjadi pelajar Pusat Giat Mara satu ketika itu telah mengikuti kelas SOLEKAN. (Instagram)

Pada ketika itu Shafiqa telah mencuba satu solekan ngeri yang menyerupai muka yang sedang berparut selepas di kelar pada mukanya itu dan ketika itu gambar di muat naik dalam Instagram beliau.

Dan semalam detik hitam telah berlaku kepada adik Shafiqa yang mana keadaan yang sama selepas 7 bulan yang lalu. Allah SWT mengetahui segala apa yang berlaku keatas diri kita sebagai HAMBANYA yang lemah ini.
Nur Shafiqa Lah

Syafiqa ketika belajar di Pusat Giat Mara suatu ketika dulu.

Firman Allah Taala yang bermaksud :

“ Tiap-tiap umat mempunyai ajal, maka apabila telah datang ajalnya mereka tidak dapat mengundurkannya barang sesaat pun dan tidak dapat ( pula ) mempercepatkannya. “ 

( Surah Al-A’raf ayat 34 ) 

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib