Thursday, 17 April 2014

Pelajar tahfiz maut tercekik selepas makan mi segera

Kejadian berlaku di Sekolah Menengah Agama (SMA) As Siddiqiah Al Islamiah, Naka.
 Seorang pelajar tahfiz Sekolah Menengah Agama (SMA) As Siddiqiah Al Islamiah, Naka dekat sini meninggal dunia selepas makan mee segera malam tadi.
Dalam kejadian kira-kira pukul 10.30 malam itu Mohamad Daud Shariff, 18, sebelum itu dikatakan makan mee segera sebelum tidur di bilik asrama bersama beberapa rakan yang lain.
Rakan mangsa, Mohamad Hisham Zainol, 17, berkata sebelum itu mereka terdengar bunyi dengkuran kuat dan menganggap ia perkara biasa kerana semua pelajar keletihan setelah bermain bola pada sebelah petang.
Katanya mereka hanya mengetahui kejadian itu selepas guru mereka yang melakukan rondaan terdengar bunyi dengkuran yang kuat dan memeriksa bilik itu.
Mee segera punca mangsa tercekik.
“Sebaik lampu asrama dihidupkan ternampak mulut arwah sudah berbuih dan mee segera yang dimakannya sebelum itu turut terkeluar. Kami cuba panggil nama dia beberapa kali tetapi dia tidak bergerak,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di sekolah itu di sini hari ini.
Sementara itu Pengetua SMA As Siddiqiah Al Islamiah, Mohd Sidek Junus, berkata mangsa telah dibawa ke Hospital Kuala Nerang untuk mendapatkan rawatan kecemasan tetapi disahkan meninggal dunia ketika tiba di sana.
Mangsa berasal dari Kampung Kuala Beris, Sik menuntut di sekolah itu sejak tiga tahun lepas dalam pengajian tahfiz sejak berusia 15 tahun, katanya.
Beliau berkata Allahyarham seorang pelajar yang baik dan aktif dan sepanjang tiga tahun arwah belajar di sekolah itu beliau tidak pernah mengalami sebarang penyakit serius.
Ketua Polis Padang Terap DSP Ku Yaacob Ku Hamad ketika dihubungi berkata pihaknya mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut. – BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib