Tuesday, 22 April 2014

Kes tumbuk pengadil: PBNJ pecat Pengurus JDT II

Pengurus JDT2 On Jabbar dipecat.
Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) melucut jawatan Pengurus Johor Darul Takzim II (JDTII) , On Jabbar berkuatkuasa hari ini.
Pelucutan jawatan itu dibuat menerusi satu surat rasmi PBNJ ke atas On yang bertarikh 22 April 2014.
Bagaimanapun, On yang turut dikenakan denda sebanyak RM25,000 oleh PBNJ masih dikekalkan sebagai ahli exco persatuan itu.
“Menjunjung titah Tunku Mahkota Johor merangkap Presiden PBNJ, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, dukacita dimaklumkan tuan (On) telah dilucutkan daripada memegang jawatan Pengurus JDTII berkuatkuasa serta merta.
“Tindakan ini diambil berikutan insiden yang berlaku ketika perlawanan antara JDTII menentang UiTM dalam saingan Liga Perdana di Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang pada 19 April lalu.
“Persatuan mengucapkan ribuan terima kasih di atas segala kerjasama, sokongan dan komitmen yang tuan berikan selama ini kepada JDTII dan PBNJ,” kata surat itu seperti disiarkan Facebook Johor Southern Tigers hari ini.
On baru-baru ini dilaporkan hilang sabar dan bertindak agresif dengan menumbuk pengadil, Sukri Abdul Rahman kerana didakwa bersikap berat sebelah semasa mengadili pertembungan JDTII menentang UiTM.
Rakaman video perlawanan menunjukkan Sukri enggan memberi sepakan penalti kepada JDTII meskipun dua kali pemain UiTM menggunakan tangan untuk menepis bola daripada memasuki gawang gol UiTM.
Hal itu mendatangkan kemarahan pengurusan dan penyokong JDTII apabila bantahan yang pengurusan JDTII buat semasa pertandingan masih berlangsung tidak dilayan oleh Sukri.
Berikutan kejadian itu, media turut melaporkan Sukri membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Kemaman, Terengganu selepas pulang ke rumahnya.
Presiden PBNJ dalam satu kenyataan mengulas insiden itu baru-baru ini pula menyelar tindakan agresif On tersebut namun dalam masa sama mengkritik mutu pengadilan dan menawarkan bantuan kepada FAM jika kekurangan dana untuk mendapatkan pengadil profesional. -mynewshub

2 comments:

 1. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
  Baca selanjutnya...


  Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...  Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

  ReplyDelete
 2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib