Monday, 24 March 2014

Juruterbang Handsome Australia Curi Perhatian Dalam Misi Pencarian MH370

Leftenan Penerbangan Australia Russel Adams curi tumpuan media.
Memang beruntung jadi orang kacak. Kalau sebelum ini seorang wartawan kacak dari Jepun menjadi sensasi di Thailand semasa musim pilihanraya, seorang juruterbang Tentera Udara Diraja Australia yang terlibat dalam operasi pencarian jet Malaysia Airlines menjadi sensasi internet apabila pemerhati online memuji penampilannya yang kacak.


Leftenan Penerbangan Russel Adams ditemubual oleh stesen televisyen Australia tentang peranannya dalam pencarian kapal terbang yang hilang itu–tetapi komen online lebih banyak memuji kekacakan beliau.
Antara komen yang diberikan:

Bukan niat melencong dari topik kehilangan MH370, tetapi Leftenan Russell Adams seorang yang ‘hot’. Di negara lain dia pasti menjadi seorang model. Di Australia dia jadi juruterbang saja.
Russel Adams turut serta dalam misi mencari pesawat MH370.
Adams ialah salah seorang anggota tentera yang terlibat selepas Perancis mengemukakan data satelit terbaru semalam yang menunjukkan objek yang berkemungkinan merupakan serpihan jet MAS yang hilang, sewaktu mereka yang terlibat meneruskan usaha untuk mencari di kawasan Lautan Hindi yang paling terpencil. Mereka sedang mencari satu pelet kayu yang besar kemungkinan ialah petunjuk penting yang akan merungkaikan kehilangan yang dianggap antara misteri penerbangan yang terbesar di dunia.

Leftenan Adams memberitahu para wartawan di pangkalan tentera di mana kapal terbang berlepas dan mendarat:-

Pencarian hari ini mengecewakan kerana ada awan berdekatan permukaan laut dan ada masanya jet kami diselaputi awan secara keseluruhan.
Tidak ada apa-apa yang menarik perhatian dijumpai, katanya, sambil menambah yang pencarian yang dilakukan ialah berbaloi kerana:-

Kami mungkin terbang 10 kali dan tak jumpa apa-apa, namun siapa tahu pada penerbangan yang ke-11 kami jumpa sesuatu dan dapat berikan jawapan kepada seseorang.
Kita ada peluang yang besar jika keadaan cuaca sekarang kekal. Kami sangat berharap akan jumpa sesuatu dalam masa terdekat.
Maklumat terbaru yang diberikan kepada kerajaan Malaysia oleh Perancis dimajukan kepada pasukan pencari di Australia menunjukkan ‘objek-objek berpotensi’ di kawasan lautan yang sama di mana gambar satelit terdahulu tentang objek yang sama dikeluarkan oleh kerajaan Australia dan China, seperti yang diberitahu oleh Kementerian Pengangkutan Malaysia dalam satu kenyataan.

 Penerbangan 370 telah hilang di kawasan Teluk Thailand pada 7 Mac bersama 239 orang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing, dan satu usaha multinasional pencarian kapal terbang tersebut setakat ini masih belum membuahkan hasil.-beautiful nara

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib