Thursday, 11 April 2013

Juruteknik dicekup berkhalwat dengan dua gadis


2 gadis dibawa dengan kereta peronda polis.
Tindakan seorang juruteknik bersembunyi di atas siling untuk mengelak dihidu pihak berkuasa, setelah disyaki berkhalwat dengan dua gadis bukan muhrim tidak berhasil, apabila taktiknya berjaya dikesan.

Suspek dikatakan naik ke atas siling bilik penginapan sebaik menyedari kehadiran sepasukan polis dan penguat kuasa syariah.

Bagaimanapun, dia berjaya ditangkap sebelum soal siasat dilakukan yang akhirnya membongkar rahsia hubungan sulitnya dengan dua gadis, masing-masing merupakan pelajar institut pengajian tingi awam (IPTA).

Suspek lelaki yang merupakan seorang juruteknik di sebuah pusat pengajian tinggi itu difahamkan sudah berkahwin, manakala dua gadis berasal dari Pahang dan Kuala Lumpur itu masing-masing berusia 20.

Suspek lelaki bakal dihadapkan ke mahkamah.

Kesemua suspek bakal dihadapkan ke Mahkamah Rendah Syariah mengikut Seksyen 31(a) (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu 2001 atas kesalahan khalwat.

Kes mereka bakal disebutkan di Mahkamah Rendah Syariah Dungun 24 April nanti dan sabit kesalahan mereka boleh dikenakan denda maksimum RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya sekali.-sinar harian

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib