Tuesday, 5 February 2013

Barcelona hampir rebah


Sepakan penalti yang disempurnakan penyerang Argentina, Lionel Messi berjaya menyelamatkan maruah Barcelona yang seri 1-1 dengan Valencia dalam saingan Liga Sepanyol awal pagi semalam.
Messi berjaya melebarkan rekod jaringannya kepada 12 perlawanan di Stadium Mestalla apabila sepakan penalti yang disempurnakannya pada minit ke-39 berjaya memadam gol pendahuluan Valencia.
Enam minit sebelum itu, Valencia ber- jaya di depan hasil jaringan Ever Banega.
Prestasi hambar Barcelona awal pagi semalam adalah kesan daripada keputusan seri 1-1 ketika mereka menentang Real Madrid pada aksi separuh akhir Piala Raja-Raja Sepanyol.
Penolong jurulatih Barcelona, Jordi Roura turut mengakui bahawa anak- anak buahnya tidak beraksi pada tahap sebenar mereka.
"Memang benar bahawa kami menghadapi perlawanan hari ini (awal pagi semalam) selepas mengalami perlawanan sukar sebelum ini.
"Pada babak pertama, sukar untuk kami menyesuaikan diri dengan corak permainan tetapi berjaya memperbai- kinya selepas itu.
"Kami hadir dengan matlamat untuk mengutip tiga mata penuh tetapi kami beraksi di stadium yang sukar untuk kami melakar kemenangan. Keputusan seri boleh dianggap keputusan yang adil bagi kami.
"Pada babak kedua, kami bermain lebih baik dan memiliki tiga atau empat peluang bagi menjaringkan gol tetapi pemain mensia-siakannya," kata Roura.
Meskipun sekadar seri, skuad The Catalan terus unggul di takhta liga dengan mengumpul 59 mata, sembilan mata meninggalkan Atletico Madrid di tangga kedua.
Sementara itu, Atletico terus memberi tekanan kepada Barcelona dalam misi memburu kejuaraan liga musim ini apabila melakar kemenangan tipis 1-0 ke atas Real Betis.
Sevilla turut mengutip tiga mata awal pagi semalam apabila menewaskan Rayo Vallecano 2-1 manakala Mallorca tewas 0-3 di tangan Sociedad manakala Malaga sei 1-1 dengan Real Zaragoza. - AFP

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib