Sunday, 20 January 2013

Rekod Pahang Hancur, Terengganu Tewas Lagi


SELANGOR berjaya merapatkan kedudukan dengan melebur rekod tanpa kalah pasukan Pahang pada saingan bola sepak Liga Super dengan kemenangan 3-2  di Stadium Shah Alam, malam tadi.

Kejayaan tipis itu membolehkan Selangor melonjak ke tangga kedua carta di belakang Pahang dan tempat ketiga oleh pasukan jemputan Singapura, Lions XII, yang sama-sama mengumpul sembilan mata selepas empat perlawanan.
  
Selangor bermula garang apabila penyerang veteranya, Amri Yahya berjaya menjaringkan dua gol pada minit ketiga dan minit ke-20.
  
Bagaimanapun, kedudukan selesa Selangor itu tidak kekal lama apabila Pahang bangkit dengan corak permainan kemas untuk menyamakan kedudukan menerusi jaringan Fauzi Roslan (minit ke-24) dan Razman Roslan pada minit minit ke-44, lapor Bernama.
  
Pada babak kedua, Pahang mula menonjol dengan penguasaan bola dan mengatur serangan sebelum Selangor menyekat kemaraan pasukan pelawat itu menerusi gol kemenangan oleh Ramzul Zahini pada ke-80.
 
Di Stadium Jalan Besar, Singapura, Lions XII mencapai kemenangan ketiga setelah mengalahkan Terengganu 2-1.
  
Bagaimanapun, Terengganu mendahului babak pertama dengan jaringan Jean Emmanuel Effa Owona pada minit ke-32 sebelum Lions XII bangkit pada babak kedua menerusi jaringan Safuwan Baharudin pada minit ke-64 dan gol kemenangan oleh Syafiq Zainal pada minit ke-74.
  
Di Stadium Tuanku Abdul Rahman Paroi, pasukan tuan rumah Negeri Sembilan gagal memanfaatkan kelebihan bermain di tempat sendiri apabila kalah 0-1 kepada Perak.
  
Gol Perak dijaringkan oleh Failee Ghazali pada masa kecederaan untuk membantu pasukan itu mencapai kemenangan kedua.
-sinar

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib