Tuesday, 22 January 2013

Kristal Tidak Berubah - Razlan (Vokalis Kristal)


ANGIN tiada,ribut pun tiada tiba-tiba suhu termometer hiburan kembali panas. Dalam ruangan gosip Diva Kosmo!Ahad baru-baru ini, penyanyi kelahiran Akademi Fantasia, Yazer dikatakan bakal menggantikan vokalis kumpulan Kristal, Razlan atau Lan.
Semuanya gara-gara Razlan sudah didakwa sudah mempunyai bisnes sendiri dan sibuk dengan urusan lain yang harus diberikan keutamaan.
Maklumat yang diperoleh Diva daripada sumber yang tidak mahu disiarkan nama itu juga memberitahu, sebaliknya Kristal pula terpaksa menerima tawaran mengadakan persembahan sedangkan Razlan tiada untuk bertindak sebagai vokalis.
Kosmo! menghubungi Razlan untuk mendapatkan penjelasannya berhubung perkara tersebut.
Kosmo!: Adakah benar Yazer bakal menjadi vokalis kumpulan Kristal menggantikan anda?
RAZLAN: Tidak benar sama sekali. Saya masih lagi vokalis kumpulan Kristal malah kami baru sahaja selesai mengadakan persembahan di Pulau Pinang pada 25 Disember lalu.
Adakah anda pelik tiba-tiba gosip ini boleh timbul?
Ketika saya baca tajuk gosip tersebut, ‘Yazer vokalis Kristal?’, saya rasa pelik. Bila saya baca isi kandungan gosip itu saya lantas jadi marah. Sebabnya, ia berkaitan periuk nasi saya.
Adakah anda bergaduh dengan ahli kumpulan Kristal yang lain?
Ia adalah sesuatu yang pelik. Seolah-olah penulisan tersebut ingin melaga-lagakan kami. Sedangkan saya dan ahli-ahli kumpulan Kristal lain tidak ada masalah. Mereka juga terkejut dengan gosip ini.
Jadi, bagaimanakah gosip itu boleh timbul?
Mungkin perkara ini timbul sebab kumpulan Kristal pernah mendapatkan khidmat beberapa penyanyi termasuk Yazer dalam persembahan jika saya tidak dapat menyanyi. Bagaimanpun, perkara ini sepatutnya tidak perlu dijadikan isu sebab kami sudah sepakat tidak hanya fokus pada kumpulan Kristal tetapi ahli-ahli boleh bergerak secara solo. Kami tidak menghalang. Saya juga ada anak dan isteri yang perlu diberi fokus.
Maksud anda Kristal boleh menjemput mana-mana penyanyi untuk menjadi vokalis?
Ya, kami sudah buat perjanjian, malah saya juga kadang-kadang ada menyanyi solo untuk majlis yang hanya inginkan penyanyi solo dan bukan berkumpulan. Malah, ahli-ahli Kristal yang lain juga boleh bergerak secara solo. Contohnya, Rody muncul solo mengadakan persembahan pada Anugerah Juara Lagu ke-27 baru-baru ini.
Adakah anda akan bergerak solo selepas ini dan meninggalkan kumpulan Kristal?
Saya membesar dengan Kristal. Kalau saya tinggalkan Kristal takut dikatakan tidak mengenang budi pula. Ia mMemang tidak akan berlaku. Saya hanya akan bergerak solo jika majlis itu memerlukan hanya penyanyi solo.
Apakah bisnes yang dilakukan anda?
Syarikat saya iaitu Triple Network Solution Malaysia Sdn. Bhd. menjadi pembekal barangan seperti kertas untuk kegunaan pejabat. Saya juga menguruskan acara-acara.
Perkembangan terbaharu anda dan kumpulan Kristal?
Tahun 2012, Kristal muncul dengan album Jom Ago Go dengan syarikat Universal Music. Tahun 2013, kami merancang buat album baharu tetapi tidak pasti lagi sama ada dengan Universal Music. Sebabnya, kontrak dengan Universal Music sudah tamat dan tidak pasti sama ada kami akan sambung kontrak atau tidak.

1 comments:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...  Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
  Baca selanjutnya...  Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...  Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib