Saturday, 5 January 2013

Jersi baru Selangor 2013 dilancar


TAMPIL menggantikan tempat ‘arkitek’ Selangor, Safiq Rahim ternyata tidak memberikan sebarang tekanan kepada pemain baharu Gergasi Merah, Abdul Shukur Jusoh.
Sebaliknya, bekas tonggak Terengganu itu berazam untuk mempamerkan aksi lebih cemerlang dalam usaha membantu Selangor mendakap sekurang-kurangnya satu trofi musim ini.
Ini kerana Shukur, 24, antara pemain yang tidak asing bagi pengendali Selangor, Irfan Bakti Abu Salim yang pernah mengemudi skuad Penyu pada musim 2011 dengan menjuarai Piala FA selain muncul naib juara Liga Super.
Menurut Shukur, dia percaya dengan barisan pemain-pemain Gergasi Merah musim ini, mereka mampu mencapai sasaran tersebut.
“Saya langsung tidak tertekan menggantikan posisi Safiq. Saya percaya kerjasama daripada rakan-rakan sepasukan akan memberikan manfaat kepada kami.
“Sudah tentu saya mahu membantu Selangor untuk menjulang piala, namun biarlah kami menumpukan satu demi satu perlawanan terlebih dulu,” kata Shukur semalam.
Turut berkongsi pandangan dengan Shukur ialah rakan senegerinya dari Terengganu, Mohd. Sharbinee Allawee Ramli yang juga penjaga gol baharu Selangor.
Selain berhasrat membantu Selangor meraih kejayaan musim ini, Sharbinee turut teruja membuat penampilan sulung bersama Gergasi Merah musim ini.
Jelasnya, kerancakan perpindahan pemain-pemain menjadikan kempen Liga Malaysia 2013 lebih menarik.
“Pada saya, bukan sahaja Johor (Darul Takzim) perlu diberikan perhatian tetapi kesemua pasukan.
“Namun, kami sudah bersedia untuk bertemu dengan mana-mana pasukan kerana saya yakin dengan kebolehan Irfan sebagai jurulatih,” katanya.

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90

Copyrights @ Berita Sini - Blogger Templates By Templateism | Templatelib